Hej IKEA België, op deze Dag van de Onnozele Kinderen…

‘We durven anders te zijn. Ons protest tegen de gevestigde orde is geen doel op zichzelf, maar een doelbewust verlangen om ons voortdurend te ontwikkelen en verbeteren.’

Ingvar Kampradover (oprichter IKEA)


Hej IKEA België 1

Ik zag op de facebookpagina van de eerlijke VolksPhablet “Shiftphones“, dat ze een heuse tournee mogen doen langs tal van de Duitse IKEA-vestigingen.

Dag geeft courage op de Dag van de Onnozele Kinderen. Ik wacht braafjes verder 2 jullie achterblijvende antwoord af op mijn open brief.

1 In Nederland schijnt IKEA bij de beste webcare teams van het land te hebben. Met drie medewerkers voor eerste lijns plus 10 in tweede lijns webcare. Ik leerde er over het gebruik van het Zweedse woord “hej” alsook 2 dat een antwoord niet meteen de oplossing is. Soms hebben we simpelweg tijd nodig om tot een passende oplossing te komen.

Mogelijk was er verwarring. Blijkt dat IKEA 22 december j.l. twee open brieven mocht ontvangen. Er waren de cacaoboeren die er nog de ballen van begrijpen in Hasselt. In Nederland schreven Ikea-medewerkers oprichter Ingvar Kampradover over ‘angstcultuur’ in hun bedrijf.

Ze citeerden in hun kerstboodschap uit “testament van een meubelhandelaar”, geschreven door rebelse heer Kampradover:

‘We durven anders te zijn. Ons protest tegen de gevestigde orde is geen doel op zichzelf,
maar een doelbewust verlangen om ons voortdurend te ontwikkelen en verbeteren.’

De Nederlanders spraken over “het ontbreken van de menselijke maat“, “angstcultuur” en “kritiek, waarop hard wordt afgerekend“.

Martelaarschap is niet aan mij besteed. Toch een beetje onzeker afwachten dus, hoe IKEA verder zal omgaan met mijn onnozel maar doelbewust verlangen, in 2016 niet verder met de Ballenkoffer te hoeven uitrukken.

PROTOTYPE IKEA BALLENKOFFER

PROTOTYPE IKEA BALLENKOFFER – REEKS 02/2016

Advertenties

Een gedachte over “Hej IKEA België, op deze Dag van de Onnozele Kinderen…

  1. Pingback: open brief: IKEA’s cacaoboeren begrijpen er nog de ballen van | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s