Maria-Anna, Oxfam Jongeren Hasselt, doet 3,5 maanden stage in Zambia als leerkracht

Maria-Anna is studente aan de lerarenopleiding secundair onderwijs van de Hogeschool PXL én bezielster van Oxfam Jongeren Hasselt. Met een stage van 3,5 maanden in Zambia kan ze nu haar twee passies (ontwikkelingssamenwerking en lesgeven) combineren en zo een grote droom waarmaken. Ze kwam nog even langs de wereldwinkel om voor even afscheid te nemen van de andere vrijwilligers.

MARIA-ANNA AAN DE DEUR VAN  WERELDWINKEL HASSELT

MARIA-ANNA AAN DE DEUR VAN WERELDWINKEL HASSELT

Maria-Anna krijgt al enige tijd dagelijks een SMS-bericht van Lucy, de moeder van het gastgezin dat haar zal ontvangen. Maandag 11 januari is het dan zo ver en zullen ze elkaar ook in het echt gaan zien!

Zambia ligt op 7500 kilometer van Hasselt. Het is een buurland van Congo. Lucy woont in Kabwe, een stad op 2 uurtjes rijden van Zambia’s hoofdstad Lusaka. Hier zal Maria-Anna aan de slag gaan.

Als leerkracht-in-opleiding is het logisch dat ze ook tijdens haar stage in Zambia bezig zal zijn met educatie.

Drie dagen per week zal ze als stagiair-leerkracht wetenschapsvakken geven op de Shitima School. Daarnaast zal Maria-Anna één dag per week als vrijwilliger educatief meewerken bij Unisport.

Unisport bestrijdt sociale moeilijkheden onder de kinderen van de Makululu sloppenwijk in Kabwe. Door middel van educatieve programma’s in de ochtend en sportactiviteiten in de namiddag worden fundamentele, sociale levensvaardigheden en -waarden geleerd.

Wie het avontuur van Maria-Anna in Zambia wil volgen, kan terecht op haar blog: 1426zb2827ol.weebly.com. Die staat verder helemaal in het teken van haar grote liefde: het vak Aardrijkskunde.

Veel succes Maria-Anna, we zullen je gelukkig maar even hoeven te missen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s