Moyee Coffee exporteert als eerste ISO 9001 gecertificeerde koffie uit Ethiopië

Deze blog doet niet in PR- en reclameverhalen, en dit is er dan ook geen. Nu ook Oxfam-Wereldwinkels koffie gaat branden in Afrika is het echter zeer interessant om weer wat nieuws te brengen over het Nederlandse Moyee Coffee.

Ik heb meer dan een boontje voor Moyee Coffee. Deze Amsterdammers kozen er als start-up koffiemerk voor de winst van een pakje koffie fifty-fifty te verdelen tussen Nederland en Ethiopië. Moyee Coffee komt gebrand en verpakt uit Ethiopië.

Moyee Coffee

Moyee Coffee streeft als social enterprise naar een eerlijke koffieketen, waarbij toegevoegde waarde in het koffieproducerende land blijft, door de bonen lokaal te branden in plaats van te exporteren. Zij noemen dit FairChain of Impact@Origin.

Moyee maakte afgelopen weekend, in een nieuwjaarsbrief naar haar klanten, bekend klaar te zijn om massaal te gaan groeien. Het is een exclusief partnership aangegaan met MAAS, een uit 1889 stammend familiebedrijf uit Son bij Eindhoven. De koffie wordt in Ethiopië voortaan gebrand onder de ISO 9001 kwaliteitsnormen.

NIEUWJAARSBRIEF MOYEE COFFEE

KLIK OP DE NIEUWJAARSBRIEF VAN MOYEE VOOR GROTE WEERGAVE

Maas

Maas levert en onderhoudt drank-, snack- en koffieautomaten bij bedrijven en instellingen, waaronder ING, Vodafone, DSM, Schiphol en Texaco.

Maas staat bekend om haar ambitie de koffiemarkt te willen verduurzamen. Het verkoopt al Max Havelaar-koffie, maar wil ook voor een volledig eerlijke keten gaan. In dat laatste vinden MAAS en MOYEE elkaar nu.

Maas is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Dit betekent dat ze voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement (ISO 9001) én milieuvriendelijke en energiezuinige methoden (ISO 14001).

ISO 9001

Ook Moyee’s Ethiopische koffiebrander moet aldus voldoen aan de ISO 9001-norm. Niet vanzelfsprekend in een land als Ethiopië, waar het volgen van de ISO regels niet echt gebruikelijk is. Moyee ging de uitdaging aan en voortaan wordt voor het eerst in Ethiopië koffie gebrand met ISO-certificatie. Heel knap is dat!

ISO gaat niet alleen over het produceren van premium koffie; het gaat ook over het creëren van milieuvriendelijke verpakkingen, efficiënte logistiek, het garanderen van de veiligheid van werknemers.

Praktisch heeft de Ethiopische koffiebrander van Moyee nu ‘bewegwijzering‘ op de werkvloer, met duidelijke procedures in elke stap van de FairChain-keten, om de koffie exportklaar te maken volgens internationale kwaliteitsregels.

Na eerder de ClearChain-webwinkel voor eerlijke origine-chocolades ClearChox prijkt nu Moyee Coffee een maand lang gratis op deze blog (rechterbovenhoek, voor mobiele surfers onderaan). We houden hun avontuur verder in de gaten.

KLIK OP DE PRENT VOOR MEER INFORMATIE

KLIK OP DE PRENT VOOR MEER INFORMATIE

Advertenties

Een gedachte over “Moyee Coffee exporteert als eerste ISO 9001 gecertificeerde koffie uit Ethiopië

  1. Pingback: Ceci n’est pas une pub voor de chocolade van FTO en de koffie van OFT | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s