Oxfam Jongeren Hasselt helpen Oegandese Dinah Ndyamuhaki met schoolgeld

De Oxfam Jongeren Hasselt zijn een actie begonnen voor Dinah Ndyamuhaki. Dinah is een jonge vrouw uit Oeganda, die als meisje de hoofdrol speelde in de schooldocumentaire van Oxfam-Wereldwinkels: “From Dinah, with Love”. De jongeren zamelen nu geld in, zodat Dinah kan gaan studeren voor vroedvrouw.

Dinah is de dochter van een theeplukkersfamilie in Oeganda. Hun thee werd verkocht in de Oxfam-Wereldwinkels. Ondertussen ligt de thee helaas niet meer in de wereldwinkels door allerlei omstandigheden, maar dit betekent niet dat Oxfam haar laat vallen! De Oxfam Jongeren gaan haar helpen om haar grote droom waar te maken, namelijk vroedvrouw worden en een medische post opstarten in haar dorp. Want er zijn jaarlijks 10.000 gevallen van moedersterfte in Oeganda.

Om dit diploma te halen moet Dinah 3.334 euro studiegeld betalen. Fried’l, Jasper, Maya en Tuur, samen met vrienden, verkopen sinds enkele weken deur-aan-deur zelfgemaakte boterkoekjes en de zandkoekjes van Oxfam Fair Trade.

Vrije giften zijn welkom op het speciale rekeningnummer:
NAAM : VANLOOK FRANS en SCHEPERS STEVEN
IBAN : BE14 0635 9819 4183
BIC : GKCCBEBB

OXFAM JONGEREN HASSELT TIJDENS DE KOEKJESVERKOOP

OXFAM JONGEREN HASSELT TIJDENS DE KOEKJESVERKOOP

Bekijk de film “From Dinah, with Love” : https://vimeo.com/20463114

3 gedachtes over “Oxfam Jongeren Hasselt helpen Oegandese Dinah Ndyamuhaki met schoolgeld

  1. Pingback: Oxfam Jongeren Hasselt klaar voor de grote Klonten jacht | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nr 31

  2. Pingback: derde wereldwinkel in Hasselt (her)opent op #hast | recepten en nieuwsjes vanuit Dorpsstraat 31

  3. Pingback: Dinah studeert af als vroedvrouw en ook Gent heeft een Oxfam Oefenwinkel | recepten en nieuwsjes vanuit Dorpsstraat 31

Plaats een reactie