Oxfam-Wereldwinkel Hasselt zocht en vond prof-politicus met Klonten aan zijn lijf

Hoge importtarieven zorgen dat – buiten Oxfam – nagenoeg niemand in Europa rietsuiker uit bijv. Paraguay wil kopen. De kleinschalige suikerrietboeren in dat land verliezen op deze manier een afzetmarkt én een hefboom tot ontwikkeling.

T.g.v. de World Fair Trade Day a.s. zaterdag gaan Oxfam-Wereldwinkels overal te lande op zoek naar politici met klonten aan hun lijf. Politici die hun nek durven uitsteken, kunnen deze oneerlijke handelsregels immers herschrijven.

Donderdag 12 mei gaf onze wereldwinkel de aftrap op de Universiteit van Hasselt. Op de campus Diepenbeek gingen we “op zoek naar een professor-senator met Klonten aan zijn lijf”. En we vonden die in de persoon van econoom en Open VLD’er Lode Vereeck. Hij maakte op het einde van de verkoops- en politieke actie zijn opwachting aan onze Oxfam-stand.

Wij verwachten van Lode Vereeck dat hij nu dit verhaal [1] gaat doen op het partijbureau, waarvoor hij onlangs verkozen werd. We houden het graag met hem én voor u in de gaten.

Een eerste resultaat van ons overleg met Lode Vereeck als prof is, dat we vanuit de wereldwinkel volgend academiejaar twee gastcolleges mogen gaan geven aan de economisten-in-opleiding aan UHasselt. Mee met dank aan Prof. Dr. Tom Kuppens, ook van de partij donderdag, om onze oproep aan zijn collega kracht bij te zetten.

[1] http://www.oxfamwereldwinkels.be/nl/voor-politici-met-klonten-aan-hun-lijf

Advertenties

4 gedachtes over “Oxfam-Wereldwinkel Hasselt zocht en vond prof-politicus met Klonten aan zijn lijf

  1. Pingback: Oxfam Jongeren Hasselt klaar voor de grote Klonten jacht | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nr 31

  2. Pingback: Week van de Fair Trade 2016: warme samenwerking tussen Oxfam en universiteit Hasselt | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nr 31

  3. Pingback: Alexander De Croo > niet goed bezig, Steven (!)(?) | recepten en nieuwsjes vanuit Dorpsstraat 31

  4. Pingback: Week van de Fair Trade in Hasselt: de wereldwinkel als zweeppartij op de markt van vraag en aanbod. | recepten en nieuwsjes vanuit Dorpsstraat 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s