Oxfam Jongeren delen suikerspinnen uit voor eerlijke handelsregels


Zaterdag 14 mei was het World Fair Trade Day en Oxfam Jongeren Hasselt trok gewapend met suikerspinnen en koekjes naar het Molenpoortplein. Het doel? Hasselt overtuigen van het feit dat de handelsregels van de Europese Unie onrechtvaardig zijn voor suikerrietboeren in het Zuiden. Zo moet Oxfam-Wereldwinkels torenhoge invoerrechten betalen om suiker uit Paraguay op de Europese markt te verkopen. Dit terwijl rietsuiker duurzamer en ecologisch meer verantwoord is dan bietsuiker, geteeld in Europa.

Onze politici hebben de macht om deze regels te herschrijven. Daarvoor hebben ze KLONTEN aan hun lijf nodig. Om de suikerlobby van weerwerk te voorzien. Oxfam Jongeren Hasselt zocht én vond zulke politici in Hasselt. Met de hulp van de Hasselaar, die de eisen van Oxfam-Wereldwinkels kracht bij kon zetten, door plakbriefjes in de vorm van suikerklontjes te bevestigen op één van de drie kartonnen figuren met de hoofden van Hasseltse beleidsmakers. Als beloning volgde een ter plaatse gedraaide suikerspin.

Schepen voor Ontwikkelingssamenwerking Joost Venken (Groen), schepen voor Jeugd Valerie Del Re (SP.A), Europarlementariër Ivo Belet (CD&V) en Rik Dehollogne (N-VA) kwamen op het Molenpoortplein een suikerspin in ontvangst nemen, met de belofte de boodschap van de Oxfam Jongeren mee te nemen naar hun respectievelijk nationaal partijbureau.

Advertenties

Een gedachte over “Oxfam Jongeren delen suikerspinnen uit voor eerlijke handelsregels

  1. Pingback: Oxfam Jongeren Hasselt vierden Wereldwinkeldag met Oneerlijke Spel | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nr 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s