studenten UHasselt verkopen Warme Ontbijtmanden t.v.v. partnerfonds Wereldwinkels

Geen Kerstuniversiteit of dergelijke dit eindejaar op de blog. Wél alweer fijn nieuws van enkele studenten Economie aan “de echte wereldwinkeluniversiteit“.

De vaste lezer van de blog – of het lijfblad WOW van de wereldwinkels – herinnert zich de samenwerking tussen OWW Hasselt en professor Economie Tom Kuppens. Tom was gisteren groot nieuws in het Belang van Limburg. Lees hier [PDF] of online het artikel “Originele actie Music for Life levert studenten UHasselt extra examenpunten op – Professor sensibiliseert zijn economiestudenten“.

Mee als gevolg van onze warme samenwerking tijdens de Week van de Fair Trade bedachten tweedejaars studenten Handelswetenschappen aan de UHasselt – Natalie, Zouhair, Ulricke, Menno, Laethicia, Menno en Els – aldus een eigen actie om deel te nemen aan de Warmste Week. Daar ze een economische richting volgen, vonden ze eerlijke handel heel belangrijk en kozen ze als goede doel Oxfam-Wereldwinkels. Hieraan kunnen zij nu een mooi bedrag van welgeteld 906,61 euro schenken!

De studenten stelden ontbijtpakketjes samen en leverden die aan huis. Zo’n pakketje was bedoeld voor één persoon en bevatte een verse appel, een koffiekoek en een pistolet, confituur, choco én Oxfam-producten, waarbij een folder van de wereldwinkel niet mocht ontbreken.

Al dit lekkers werd vooral aan familieleden en vrienden verkocht. Aangezien de studenten ver uit elkaar wonen, werden op deze manier veel mensen op verschillende plaatsen in Limburg bereikt. Uiteindelijk werden vrijdag 16 december 190 mensen blij gemaakt met een (h)eerlijk ontbijt.

De wereldwinkels van Hasselt zullen er op toezien dat de opbrengst goed besteed wordt, via het partnerfonds van Oxfam-Wereldwinkels.


Andere Warme Acties van Hasseltse studenten, met een link naar Dorpsstraat 31: TONY’S CHOCOLONELY FOR LIFE, PXL VOOR DE WARMSTE WEEK en KOTVOLUME.

Heerlijk om het jaar mee af te sluiten, zoveel jeugdig engagement en vernuft!


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s