vrijwilligers oxfam wereldwinkel Oudenaarde huldigen eerste fairtradegemeente Chili tussen brandende wijngaarden

De wereldwinkel van Ouderaarde ging zopas in de gemeente Sagrada Familia (bekend van enkele van de betere Oxfam-wijnen) de inwoners feliciteren met hun titel van eerste Fairtradegemeente in Chili.

Opdat de burgemeester niet te veel tijd zou verliezen, ging de ondertekening door… in de brandweerkazerne. Hij was als vrijwillig brandweerman al vijf dagen bijna ononderbroken in de weer.

Wim Melis, aankoper van de wijnen bij Oxfam-Wereldwinkels, en een groep vrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkel Oudenaarde waren op bezoek in Chili. Daar was naast de titel van Fairtradegemeente in Sagrada Familia ook nog twintig jaar Fair Trade “Vinos Lautaro” te vieren.

Maar verder hoorden we natuurlijk allemaal van de verschrikkelijke branden. Ook wijnpartners van Oxfam Fair Trade kwamen er niet allemaal ongeschonden uit.

Nationale solidariteitsacties komen op gang om de getroffen Chileense kleinschalige wijnboeren te steunen. Onderweg zie je soms karavanen auto’s met hulpgoederen. O.a. hooi voor het vee. En de Chileense vlag natuurlijk. Chile se pone!

schreef Wim op zijn Facebookpagina, afgelopen maandag.

Enkele dagen eerder was hij op bezoek bij de boeren van Vidseca in Cauquenes:

schrijnende taferelen, vele wijngaarden afgebrand.

Lomas de Cauquenes bracht in 1998 de eerste biologisch gecertificeerde Chileense wijn op de markt. Alle producenten gaan volledig traditioneel en natuurlijk tewerk. Sinds 2005 zijn hun wijnen ook fairtradegecertificeerd.
En TE KOOP IN DE WERELDWINKEL!

Je kan enkele foto’s op facebook bekijken. Meer kan je lezen op de Facebookpagina’s van Wim en OWW Oudenaarde en het kan niet anders of binnenkort in een uitgebreid verslag op de website van Oxfam-Wereldwinkels.

Advertenties

Een gedachte over “vrijwilligers oxfam wereldwinkel Oudenaarde huldigen eerste fairtradegemeente Chili tussen brandende wijngaarden

  1. Pingback: DM.Vino! bekroont 2 Oxfam-wijnen met prijs/ kwaliteitlabel + oproep Solidariteitsactie Chili | recepten en nieuwsjes vanuit Dorpsstraat 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s