“Als goederen geen grenzen meer overschrijden, zullen soldaten dat doen.” – Frederick Bastiat (19de eeuw)

Ik herhaal

“Als goederen geen grenzen meer overschrijden, zullen soldaten dat doen.”

– Frederick Bastiat (19de eeuw)

Die Frederick Bastiat, al de boeken van en over hem zijn ondertussen verdwenen uit onze boekerij in Hôtele. Jammer. Dat citaat is het enige wat ik in één van mijn schriften overschreef van hem.

Maar nu zijn er computers en internet! vanop Wikipedia:

“Vooral zijn petitie van kaarsenmakers gericht aan de Franse wetgevende gedeputeerden is beroemd geworden. Hierin werd gesteld dat er zich een uitzonderlijk gunstige gelegenheid zou voordoen voor de gedeputeerden die zich uitermate inzetten voor de Franse producenten door het buitenhouden van buitenlandse competitie, om zodanig binnenlandse prijzen laag te houden en voor overvloed te zorgen. Ze attendeerde erop dat er nog een buitenlandse mogendheid (de zon!) was, die de markt overspoelde met een gratis product. Ze verlangde daarop dat de gedeputeerde er alles aan zouden doen om die mogendheid buiten te houden, om daarmee de welvaart van de Franse inwoners te bevorderen.”

= één mijner reacties (alweer haast vijf jaar geleden… pfff) in de Foodlog-draad ‘‘Mogen we nou wel of geen boontjes uit Afrika?” d.d. feb 2012

“WHEN GOODS DO NOT CROSS BORDERS, SOLDIERS WILL.” -FREDERIC BASTIAT

“WHEN GOODS DO NOT CROSS BORDERS, SOLDIERS WILL.” -FREDERIC BASTIAT


Ik graai de komende tijd uit mijn archief van ongepubliceerde blogs – tot ze op zijn – voor mijn reeks “verzameld zwijgen“. De titel verwijst naar een verhaal van Heinrich Böll uit 1955. Protagonist Dr. Murke is daarin een getergde radiomaker, die het zwijgen van radiosprekers… en zijn vriendin verzamelt. Hij knipt de stukjes ‘zwijgen’ uit de geluidsbanden en plakt deze aan elkaar tot een stilte die hij ’s avonds thuis dan beluistert om … tot rust te komen.

Advertenties

2 gedachtes over ““Als goederen geen grenzen meer overschrijden, zullen soldaten dat doen.” – Frederick Bastiat (19de eeuw)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s