anti-kankerrijst Oxfam en 100% eerlijke honing Maya zijn goede koopjes in je wereldwinkel

Test-Aankoop is lovend over de Maya Honing van Oxfam-Wereldwinkels. En hun Basmatirijst is hét antwoord op de kankerverwekkende rijstteelt, zoals in de Punjab.

Ruim de helft van de Belgische honingsoorten bedot de koper. Consumentenorganisatie Test-Aankoop onderzocht 28 exclusieve soorten honing. Daaruit blijkt dat er 16 niet voldoen aan de wet. De Maya honing, die je kan kopen in de Vlaamse wereldwinkels, blijkt 100% eerlijk naar kwaliteit én prijs.

HONING - NIET ALTIJD ZUIVER OP DE RAAT [PDF]

HONING – NIET ALTIJD ZUIVER OP DE RAAT [KLIK VOOR DE PDF]

BASMATIRIJST

KNACK doet liever een kwalijk verhaal, zonder de alternatieven aan te reiken:
Verbouwers van basmatirijst in de Indiase regio Punjab gebruiken erg veel bestrijdingsmiddelen om zo hun opbrengsten groter te maken. Dat blijft echter niet zonder gevolgen, blijkt nu uit een webdocumentaire: het aantal kankergevallen is er veel hoger dan in de rest van het land.
Basmati kweken wordt het einde van Punjab. Basmati blijven exporteren, is spelen met de toekomst van de volgende generaties.

De BIO Basmati-Jasmijn rijstmix in builtjes van Oxfam-Wereldwinkels, BVB, komt via Surin Ricefund, een project dat kleine rijstproducenten in India en Thailand ondersteunt in de omschakeling naar duurzame biologische productiemethoden.

In 2011 ging de Zwitserse coöperatieve supermarktketen “Coop” een samenwerking aan met NGO Helvetas. Ze lanceerden een innovatief project ter ondersteuning van 4.500 gezinsbedrijven in India en Thailand. Deze schakelden over naar biologische landbouw en kunnen nu hun rijst verkopen tegen eerlijke handelsvoorwaarden.

De voortdurende input van minerale meststoffen en pesticiden schaadden de vruchtbaarheid van de bodem en dus de opbrengsten van deze kleine boeren. Als gevolg daarvan zaten een groot aantal van hen met een zware schuldenlast. Hier maakt eerlijke handel écht het verschil.

Spijtig weeral, dat Knack in haar kankerartikel niet verder komt dan de schande te prediken zonder daarbij naar de bestaande alternatieven door te verwijzen.

Wat gratis reclame voor de Oxfam-Wereldwinkels was hier niks teveel geweest. Dus bij deze: KOOP IN DE WERELDWINKEL en STEUN TEST-AANKOOP.

HOGERE OPBRENGSTEN, LAGERE PRODUCTIEKOSTEN EN HOGERE PRIJZEN  ZORGEN DAT LANDBOUWERS DIE DEELNEMEN AAN HET PROJECT 30-50% HOGERE NETTO INKOMSTEN HEBBEN DAN VOORHEEN.

HOGERE OPBRENGSTEN, LAGERE PRODUCTIEKOSTEN EN HOGERE PRIJZEN ZORGEN DAT LANDBOUWERS DIE DEELNEMEN AAN HET PROJECT 30-50% HOGERE NETTO INKOMSTEN HEBBEN

EEN HEERLIJKE MENGELING VAN BIOLOGISCHE BASMATI- EN BIOLOGISCHE HOM MALI JASMIJNRIJST MET EEN EXOTISCHE, OOSTERSE SMAAK.

EEN HEERLIJKE MENGELING VAN BIOLOGISCHE BASMATI- EN BIOLOGISCHE HOM MALI JASMIJNRIJST MET EEN EXOTISCHE, OOSTERSE SMAAK.

Advertenties

11 gedachtes over “anti-kankerrijst Oxfam en 100% eerlijke honing Maya zijn goede koopjes in je wereldwinkel

  1. Inderdaad geen reden tot juichen als je deze cijfers ziet.
    Dan maar hoofdschuddend het kankerartikel in de Knack lezen en stilletjes zwijgen over het bescheiden maar hoopgevend verhaal van de Bio Basmati ?

    • Hoi Katrien, niks mis met bescheidenheid en mekander hoop geven in deze internationaal kille politieke tijden, vind ik. Ik heb me alvast laten inspireren door mijn eigen blogstukske vandaag. Ik heb mijn laatste rode bieten met wortelen en porei uit de hof gehaald en daarmee een lekkere stoofpot gemaakt, samen met twee zakskes basmatirijst. Op zo’n moment weet ik ons echte gelukzakken. Daarvoor wil ik blijven werken, ook met de wereldwinkel.

  2. Pingback: Nestlé en Tony’s Chocolonely jagen mee initiatiefwet tegen kinderarbeid door Tweede Kamer | recepten en nieuwsjes vanuit Dorpsstraat 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s