Compani, El Parachutero, de Wroeter, de IJsboetiek en de Bakkerijschool van Hasselt werken met Oxfam-biosuiker Manduvirá (Paraguay)

Als alles goed gaat, krijgen we in Hasselt op 24 april weer een vertegenwoordiger van biosuikerproducent Manduvirá uit Paraguay op bezoek. Drie jaar geleden was Andrés González Aguilera, general manager bij deze fairtradesuiker-coöperatieve, reeds onze gast voor een dag.

Afgelopen maandag trok ik tijdens de uitreiking van de Limburgse FT-toffees 2017 onderstaande foto’s van Herman, één van de stuwende krachten achter Compani, de eerste coöperatieve bakkerij van Limburg. Zij verwerken de biologisch geteelde suiker van Manduvirá in hun producten.

Naast Compani heb ik in onze regio nog weet van vier andere plaatsen die Oxfam suiker in grote hoeveelheden omzetten.

  1. El Parachutero natuurlijk, het artisanaal broodatelier in Heusden, winnaar van de fairtradetoffee 2017.
  2. De Ijsboetiek, het ijssalon in Tuilt-Hasselt, waar men de suiker verwerkt in heerlijk ijs op basis van geitenmelk.
  3. Arbeidscentrum De Wroeter, waar in Kortessem mensen, die op de gewone arbeidsmarkt moeilijk een plek vinden, o.m. confituur maken, te koop in de Oxfam-Wereldwinkels.
  4. De Bakkerijschool van Hasselt tenslotte, die bij onze wereldwinkel de suiker in grote zakken bestellen voor hun gebak en patisserie, te koop in de erg populaire schoolwinkel.
Advertenties

Een gedachte over “Compani, El Parachutero, de Wroeter, de IJsboetiek en de Bakkerijschool van Hasselt werken met Oxfam-biosuiker Manduvirá (Paraguay)

  1. Pingback: Alexander De Croo > niet goed bezig, Steven (!)(?) | recepten en nieuwsjes vanuit Dorpsstraat 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s