Hasseltse Carglass, herkent bedrijfswaarden in Fair Trade: eerlijkheid, creativiteit, respect en solidariteit

Ik ontmoette Bart Lambrechts, HR Director van Carglass, alweer ettelijke jaren geleden op een receptie voor ondernemers. Hij zei: “wij moeten eens praten“.

Bart voert zijn HR beleid naar de waarden “eerlijkheid, creativiteit, respect en solidariteit“. Deze herkende hij ook in de Fair trade aanpak.
Ook morgen is Carglass weer van de partij, als trouwe deelnemer aan de bedrijvenactie van Oxfam-Wereldwinkels in mei, ter gelegenheid van World Fair Trade Day. Met ook dit jaar weer een mooie, warme insteek:

“Zoals elk jaar geven wij aan onze medewerkers op de dag van Fairtrade@work een kaartje met een boodschap en een Fairtrade/Oxfam-product. Dit jaar willen we de aandacht vestigen op het feit dat ongeacht nationaliteit, religie, geaardheid we allemaal mensen zijn. We gebruiken hiervoor de slogan “We all smile in the same language”. Gezien Carglass dit jaar Care Carrosserie heeft overgenomen, stijgt ons medewerkersaantal met 400 personen. Wij bereiken in totaal bijgevolg 1300 medewerkers.”

Rara, wat werd het fairtradeproduct dit jaar? 🙂

Meer over het op waarden gestoelde beleid bij Carglass: https://markmagazine.be/carglass-zet-medewerkers-op-de-eerste-plaats/

25 jaar geleden alweer solliciteerde ik bij Oxfam-Wereldwinkel Hasselt voor een tijdelijke functie van vertegenwoordiger voor één jaar. Eens aangeworven wist men eigenlijk niet wat of hoe of waarom. Dus vond ik de functie van scholenwerker uit. En dat doe ik even graag. Al begint het soms te kriebelen bij de tanende verkoopcijfers (behoudens die langs de scholenwerking dan, bij ons in Hasselt).

Hier vind je een overzicht van de Limburgse deelnemers aan – vooral – onze nationale scholenwedstrijd: https://checkthis.com/hasselthandelt2017

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s