‘Agroecologie beste manier om Afrika arm te houden en de migrantenstroom te versterken’ kopt Foodlog

De blogdeur staat nog steeds op een kiertje. Dus onderstaande twee visies mag ik je niet onthouden (voor zo zover je ze zelf niet al had opgesnord).

In “Waarom armoede in Afrika?” interviewt Dick Veerman (Foodlog) de Nederlandse agronoom Henk Breman.

Wat zijn de redenen dat zoveel landen en regio’s in Afrika in armoede leven terwijl het enorme rijkdommen heeft aan grondstoffen en natuurlijke hulpbronnen?

Henk Bremann heeft scherpe kritiek op de agroecologische idealen die oud VN-rapporteur voor het recht op voedsel Olivier de Schutter in Afrika wil zien verwezenlijkt worden.

Wanneer we wat Henk daar zegt als uitgangspunt nemen, kunnen we gerichter zoeken naar punten van verbetering. Ook op agroecologisch of biologisch vlak,” stelt Nederlandse duurzaamheidsexpert Mark Soetman.

Voor degenen die geen dik 40 minuten hebben, starten we op minuut 18.

(voor de regelmatige lezer van deze blog-zaliger: onderstaande aflevering kwam tot stand op initiatief van journaliste Janneke Donkerlo.)

Ook uit Nederlandse hoek: in een opgemerkte column maakt Afrika-kenner Gerbert Van der Aa komaf met de stelling dat de komende decennia massaal klimaatvluchtelingen uit Afrika naar Europa zullen komen. “Net in de Sahel regent het meer. De klimaatverandering heeft niet overal nadelen”, stelt Van der Aa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s