hoera! Dinah heeft haar tweedegraadsdiploma vroedvrouw

Olé, vandaag verjaar ik. Maar daarvoor ben ik niet bij u in de mailbox gekropen. Wel om te melden dat Dinah haar tweedegraadsdiploma van vroedvrouw definitief in ontvangst heeft mogen nemen, afgelopen vrijdag. Een verjaardagscadeau dat niet te overtreffen valt.

Hiermee heeft Dinah haar eerste grote levensdoel bereikt. Voor een weesmeisje in Uganda een enorme prestatie. Duizenden scholieren in Vlaanderen kennen Dinah van de Oxfam-DVD ‘from Dinah with Love‘. Die DVD is ondertussen gedateerd, maar fair trade kent in onze geen afdankertjes: Trots dus dat we (met sommigen onder u) Dinah hebben kunnen helpen deze droom te realiseren.

Momenteel lijkt men zich binnen fair trade hard te willen gaan maken voor wat men noemt een “leefbaar inkomen” (living wage). Wat ik leerde uit dit project voor Dinah: wereldwinkelvrijwilligers brachten 3.334 euro bij mekaar om Dinah haar studies te bekostigen. En op enkele tientallen euro’s na is de rekening l-e-e-g. Zoveel kost het dus om ook in een arm land als Uganda 2 jaar te studeren en te reizen om werk te zoeken. Ik ben benieuwd naar de opslag aan welke de fairtradetheeboeren van Kayonza (waar Dinah opgroeide) zich mogen gaan verwachten, om met dat voor hen bedachte leefbaar inkomen voortaan – zonder hulp van superrijken als Frans en ik – hun kinderen verder te kunnen laten studeren.

uitsmijter

Jawel zulle, ik ben he-le-maal afgekikt van het bloggen. Maar de volgende dagen volgen nog enkele updates over waar ik indertijd uw tijd en aandacht voor vroeg.

N.a.v. de blog eind vorige week over Lidl Duitsland dat enkel nog fairtradebananen zou gaan verkopen:

4 gedachtes over “hoera! Dinah heeft haar tweedegraadsdiploma vroedvrouw

  1. Hey Steven,
    Wij vertrekken woensdag naar Oeganda (schuld van John van Ankole😉). Hb en jij toevallig adres van Dinah ? Kan misschien ter plaatse proficiat gaan wensen en kleine attentie van onze OWW meenemen ?
    Dank je wel,
    Frank

    Verzonden via mijn Oxfamfoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s