boekvoorstelling KANTELEN! op zoek naar Limburgse recepten voor de Donuteconomie

Een nieuw boek met als ondertitel “Belgische recepten voor de donuteconomie”, daarvoor blazen we nog eens het stof van onze blog*.

(* die overigens als wees nog verrassend goed boert, lees ik in de statistieken – het internet vergeet nooit)


Naast inleefatelier “Fair Enough” (100 Limburgse klassen uit het middelbaar onderwijs boekten dit schooljaar het inleefatelier door Studio Globo, Oxfam-Wereldwinkel en Stad Hasselt) gaan we nu ook in gesprek met de bredere samenleving rond de circulaire / donuteconomie.


24 april 19u30 @UHasselt, campus Hasselt (Martelarenlaan 42) – boekvoorstelling “Kantelen!” door Eva Smets, algemeen directeur Oxfam

In het boek “Kantelen! Belgische recepten voor de donuteconomie” toont Eva Smets (algemeen directeur Oxfam België) aan dat een nieuwe, rechtvaardige aanpak van onze economie, klimaat en sociale zorg niet alleen broodnodig is, maar ook binnen handbereik ligt.

In haar boek gaat Eva in gesprek met experts als Kate Raworth en Paul De Grauwe én haalt ze concrete Belgische voorbeelden aan die een invulling geven aan de donuteconomie.

Na introductie van haar boek gaat ze in Hasselt in gesprek met een panel van lokale experts én het publiek.

Samen met moderator Tom Kuppens (UHasselt), Johan Bongaerts (BEWEL) en Ignace Schops (BBL/RLKM) gaan we op zoek naar Limburgse recepten voor de donuteconomie.

We beginnen om 19u30.
We sluiten af met een netwerkdrink.

Meer info: Steven Schepers (Oxfam-Wereldwinkel Hasselt) – hasselt.educatie@oww.be


Plaats een reactie